4 februari 2017
10:45

Bele Barkarby

Referat: Syrianska - Bele Barkarby

Match mot duktiga Syrianska 2 x 30 min 9-manna. Syrianska som förra veckan spelade oavgjort mot AIK och Hammarby. Några sena åternud gjorde att vi endast hade 11 killar med oss till Södertälje. Med tanke på den stora planen och det förväntade höga tempot var vi lite rädda för att vi inte skulle orka hela vägen. Men killarna visade en sällan skådad kämpaglöd matchen igenom. Troligen har killarna inte sprungit så här mycket i en match tidigare. Matchen inleddes i högt tempo och böljande spel. Syrianska vårdar bollen och vill vara konstruktiva, medan vi är mer direkta i våra attacker. I en av våra omställningar lyckas vi också ta ledningen då Arnold rullar in bollen efter fin genomskärare från Axel. I slutet av första halvlek är vi lite tillbakapressade och Ludvig visar prov på några riktigt starka räddningar. Andra halvlek spelar vi riktigt bra fotboll och skapar närapå 10 helt klara målchanser, då vi varierar vårt omställningsspel med mer uppbyggda anfall. Arnold och Axel gör en kopia på första målet fram til 2-0 och sedan sätter Axel 3-0 och Noel 4-0 på straff efter att själv blivit fälld efter en bra löpning in i straffområdet. Hela laget förtjänar verkligen beröm för den här matchen. Ludvig stensäker i mål, Lucas styrde backlinjen på ett grymt sätt. Hazir och Oskar gör kanske sina bästa matcher som backar, Wilmer hittade rätt som kantspelare både framåt och bakåt, Alvin fick prova på många positioner och visade att han kommer bli en stor tillgång för laget, Hano, Valentin och Axel smarta på innerfältet då de hela tiden gör det svårt för Syrianska, Arnold och Noel ständigt superfarliga i våra omställningar och kul när även bollarna börjar komma fram.
En enorm arbetsinsats och riktigt bra spel, vi är på rätt väg. Grymt bra killar!